Opskrifter » Tilbehør » Kartofler » Rösti fra Schweiz
Rösti fra Schweiz opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Rösti fra Schweiz:
Skyl kartoflerne og kog dem knapt møre, 15-20 minutter afhængig af størrelsen. Hæld vandet fra og lad dem køle af med skallen på.
Pil kartoflerne og riv dem groft på et rivejern ned i en skål. Pil løget, hak det fint og bland det i. Krydr godt med salt og peber.
Smelt 2 spsk af fedtstoffet på en teflonpande, hæld kartoffelblandingen på og glat overfladen med en stegespade. Steg langsomt ved svag varme, ca. 15 minutter til kagen har en gylden og sprød skorpe.
Vend kagen over på en flad tallerken eller et plant låg. Smelt resten af fedtstoffet på panden og lad kartoffelkagen glide over på panden med den stegte side nedad. Lad den stege færdig i ca. 15 minutter.
Lad röstien glide forsigtigt over på et skærebræt og skær den ud i lagkagesnitter.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.