Opskrifter » Bagværk » Boller » Havreboller
Havreboller opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave havreboller:
- 1,4 liter vand
- 25 g gær
- 3 spsk rørsukker
- 3 spsk solsikkeolie
- 4 tsk fint salt
- 330 g havregryn
- 200 g let hytteost
- 1 bæger yoghurt 0,1%
- Knap 2 kg hvedemel
- 1 æg
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Havreboller:
Hæld havregrynene i et stort bagefad. Hæld halvdelen af vandet over dem. Den anden halvdel koges og hældes også over. Lad dem stå i blød i 15 minutter.
Opløs gæren i havregrynsblandingen. Tilsæt resten af ingredienserne mens du blander med den ene hånd.
Ælt grundigt, dejen skal stadig være lidt klistret, når du stiller til hævning i en time, lunt.
Form aflange boller, dejen skal stadig klistre lidt.
Lad dem hæve i 30 minutter. Pensl med sammenpisket æg.
Stil bollerne i en kold ovn, tænd på 200°C. Bollerne er færdige, når bunden er lysebrun.
TIP! Bollerne er gode at fryse, men tag kun op hvad du spiser samme dag.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.