Opskrifter » Bagværk » Boller » Koldhævede Boller med Surmælk
Koldhævede Boller med Surmælk opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave koldhævede boller med surmælk:
- ½ liter vand
- 12 g gær
- 1 tsk salt
- Evt. 3-4 spsk yoghurt naturel (eller andet surmælksprodukt)
- 400 g hvedemel
- 150 g groft mel (evt. graham)
- 100 g havregryn
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Koldhævede Boller med Surmælk:
12 stk.
Kom vand, gær og salt i en skål, og rør med en ske, til gæren er opløst.
Rør derefter surmælksprodukt i, hvis du har en rest. Rør de 2 meltyper og havregryn i dejen (nøjes med 600 g, hvis du har blandet surmælksprodukt i) og bland godt. Dejen skal være klistret.
Sæt dejen i køleskabet i en stor skål med tætsluttende låg.
Sæt dejen i 12 klumper på en bageplade med bagepapir ved hjælp af 2 skeer. Lad dem efterhæve, mens ovnen varmer op til 225°C.
Bag bollerne gyldne i ca. 20 minutter. De er færdige, når de lyder hule, når man banker dem i bunden.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.