Opskrifter » Bagværk » Boller » Langtidshævede Safranboller
Langtidshævede Safranboller opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave langtidshævede safranboller:
- 50 g smør
- 3 dl sødmælk
- 15 g gær
- 1 dl yoghurt naturel
- 0,3 g safran
- 75 g sukker
- 1/3 tsk salt
- 550 g hvedemel
- Pynt & Pensling:
- Rosiner
- 1 æggeblomme rørt op med
- 1 spsk vand
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Langtidshævede Safranboller:
Ca. 16 stk.
Smelt smørret i en gryde og rø mælken ud heri.
Hæld blandingen over i en skål og rør gæren ud i den.
Tilsæt yoghurt naturel, safran, sukker, salt og mel.
Ælt dejen godt igennem, dæk skålen over med folie eller put den i en plastikpose med forseglet knude.
Stil skålen med dejen i køleskabet natten over (minimum 8 timer).
Del dejen i 4 stykker og skær hvert stykke ud i 4 kvarte.
Tril de 16 stykker til 15 cm lange slanger. Form slangerne til luciabrød (s´er).
Beklæd bagepladen med bagepapir og læg luciabrødene over på det.
Put rosiner ned i hullerne i s´et og lad bollerne efterhæve i 20-30 minutter.
Pensl med æggeblomme rørt op med 1 spsk vand og bag brødene ved 225°C i 10-12 minutter.
Server med iskold smør.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.