Opskrifter » Bagværk » Bradepandekager » Dumlekage
Dumlekage opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave dumlekage:
- 150 g smør
- 100 g mørk chokolade
- 120 g Dumle
- 4 æg
- 2½ dl sukker
- 1 tsk vanillepulver
- 2½ dl hvedemel
- Dumle Karameltopping:
- 2 spsk piskefløde
- 120 g Dumle
- 100 g tempereret smør
- 5 dl flormelis
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Risom
SÃ¥dan laver du Dumlekage:
Smelt smør, chokolade og Dumle i en tykbundet gryde ved lav varme.
Rør, til blandingen er jævn. Tag gryden af varmen, og lad blandingen køle lidt af.
Kom æg og sukker i en seperat skål, og rør det sammen. Tilsæt den lune chokoladeblanding lidt ad gangen under konstant omrøring.
Sigt vanillepulver og hvedemel i dejen, og rør grundigt, til dejen er jævn.
Hæld dejen i en smurt form på ca. 30x 22 cm.
Bag kagen ved 175°C i ca. 25 minutter, lad den derefter køle helt af inden glasuren kommes på.
Karameltopping:
Kom fløde og karameller i en tykbundet gryde, og lad dem smelte sammen ved lav varme. Tag derefter gryden af varmen.
Pisk smørret, til det bliver blødt, og tilsæt så karamelblandingen. Pisk flormelis i massen, indtil den får den ønskede konsistens. Konsistensen afhænger af mængden af flormelis, så kom ikke det hele i på en gang.
Smør karamelglasuren ud over den afkølede chokoladekage.
Lad chokoladekagen med Dumle stå på køl, til den skal serveres
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.