Opskrifter » Bagværk » Brød » Kærnemælkshorn
Kærnemælkshorn opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave kærnemælkshorn:
- 1 dl lun kærnemælk
- 25 g gær
- 3 spsk lyst rørsukker
- 1 æg
- 1 spsk rapsolie
- 250 g hvedemel
- 120 g rå marcipan
- 1 æggehvide
- 5 spsk flormelis
- Lidt kogende vand
- 20 g hasselnødder
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Kærnemælkshorn:
Gæren røres ud i den lune kærnemælk, hvorefter sukker, æg, olie og hvedemel røres i.
Dejen æltes godt igennem og rulles ud på et melet bord, til et rektangel. Det skæres ud i 6 kvadrater, som deles til 12 trekanter.
Marcipanen deles i 12 skiver, rulles til en lille pølse, som dejtrekanten rulles om fra den brede ende.
Hornene lægges på en bageplade med bagepapir og skal hæve under et klæde i 30 minutter. Pensles med pisket æggehvide og bages ved 190°C i 12-15 minutter.
Flormelis blandes med ganske lidt kogende vand og glasuren fordeles på hornene, når de er kølet af. Hornene drysses med hakkede hasselnødder.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.