Opskrifter » Bagværk » Brød » Polentabrød


Print opskriften på Polentabrød Print opskrift

Del på Facebook

Polentabrød opskrift

Ingredienser

Du skal bruge disse ingredienser for at lave polentabrød:



Opskrift indsendt af


Sådan laver du Polentabrød:

Smør en bageplade. Bland polenta og 250 ml af vandet sammen i en kasserolle og bring langsomt til kogning, idet der hele tiden røres med en træske. Skru ned for varmen og lad det simre i 2-3 minutter, mens der røres af og til. Stil til afkøling 10 minutter, eller til det kun er lidt varmt.

Bland gær og honning med resten af vandet i en lille skål, til det er cremet. Sigt 115 g mel i en stor skål. Bland gradvist gærblandingen i og derefter gradvist polentaen. Vend dejen ud på en melet flade og ælt i 5 minutter, til den er glat og elastisk.

Dæk skålen med olieret film eller en stor olieret plastikpose. Lad dejen hæve et varmt sted i omkring 2 timer eller til dobbelt størrelse.

Imens smeltes smørret i en lille gryde, pinjekerner tilsættes og koges svagt, mens der røres, til det er svagt gyldent. Stil til afkøling.

Kom resten af melet og saltet i polentadejen og bland til en blød dej. Ælt pinjekernerne i. Vend dejen ud på et melet bord og ælt i 5 minutter, til den er glat og elastisk.

Læg dejen i en smurt skål, dæk med olieret film og lad den hæve varmt i 1 time eller til dobbelt størrelse.

Slå dejen ned og vend den ud på et melet bord. Skær den i 2 ens stykker og rul hver eneste stykke til en pølse ca. 38cm lang. Sno pølserne sammen og læg dem på den smurte plade. Dæk med olieret film og lad dem hæve et varmt sted i 45 minutter. Imens forvarmes ovnen til 200°C.

Bland æggeblommen med vand og pensl brødet. Drys pinjekerner over og bag i 30 minutter eller til brødet er gyldent og lyder hult, når man banker på undersiden. Afkøles på rist.

Polentabrød opskrift
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.

Print opskriften på Polentabrød Print opskrift

Andre spændende opskrifter i brød kategorien

Naans Franskbrød Uden Hævning Varme Hveder Flutes Stenalderbrød Nemme Chokoladescones