Opskrifter » Bagværk » Kager » Cheesecake med BlÃ¥bær
Cheesecake med Blåbær opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave cheesecake med blåbær:
- Bund:
- 200 g fuldkornskiks
- 70 g smør
- Fyld:
- 6 blade husblas
- 225 g sukker
- 3 dk vanillekvark
- 3 dl hytteost
- 3 dl creme fraiche
- 2 lime
- 3 dl piskefløde
- 500 g frosne blåbær
- Pynt:
- Friske blåbær
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Cheesecake med Blåbær:
Smelt smørret, knus kiksene og rør det sammen.
Tryk blandingen ned i bunden af en springform på ca. 24cm i diameter. Sæt formen i køleskabet, så bunden sætter sig.
Læg husblasen i blød i koldt vand i ca. 5 minutter.
Pisk sukker, vanillekvark, hytteost og creme fraiche til en jævn masse med en håndmixer. Tilsæt fintrevet limeskal og saften af 1 lime.
Smelt den udblødte husblas over vandbad. Rør husblasen i ostemassen i en tynd stråle under konstant omrøring. Rør 400 g halvt optøede blåbær i ostemassen og rør, til massen har en marmoreret effekt.
Fordel ostemassen i formen og sæt den i køleskabet i 3-4 timer, til ostemassen er stivnet.
Varm resten af blåbærrene med lidt sukker og blend dem til en jævn sovs. Pynt evt. med lidt friske blåbær ved serveringen.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.