Opskrifter » Bagværk » Kager » Nøddetrekanter
Nøddetrekanter opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave nøddetrekanter:
- Bund:
- 1 æg
- 60 g flormelis
- 190 g margarine
- 250 g hvedemel
- Mazarinmasse:
- 125 g marcipan
- 60 g sukker
- 60 g margarine
- 1 æg
- Nøddemasse:
- 100 g margarine
- 100 g glukosesirup
- 100 g sukker
- 1 dl piskefløde
- 100 g hasselnødder
- Pynt:
- 100 g mørk chokolade
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Nøddetrekanter:
Giver 10 stk.
Til bunden æltes alle ingredienserne sammen til en fast dej, som trykkes ud i en bradepande (ca. 23x33cm).
Til mazarinmassen æltes marcipan og sukker sammen med halvdelen af margarinen til der ikke er flere klumper. Herefter røres resten af margarinen og æggene i - lidt efter lidt.
Bred mazarinmassen ud på bunden og bag kagen 15-20 minutter ved 210°C (almindelig ovn). Kagen skal være lysebrun og føles fast.
Til nøddemassen koges margarine, glukosesirup og sukker op til det er brunt, men ikke brændt. Der skal røres jævnligt i det, mens det koger.
Herefter tilsættes piskefløden forsigtigt, så det ikke sprøjter og massen koges op igen mens der røres godt.
Hak nødderne fint, og vend dem godt rundt i massen.
Nøddemassen fordeles i et lag over hele kagen, som bages færdig 5-10 minutter.
Når kagen er kølet af, skæres den i trekanter, som pensles med smeltet chokolade.