Opskrifter » Bagværk » Kager » Cheesecake med Rabarber
Cheesecake med Rabarber opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave cheesecake med rabarber:
- Bund:
- 50 g smør
- 50 g honning
- 200 g knuste kiks
- Rabarbertop:
- 500 g rabarber
- 75 g sukker
- Fintrevet skal af 1 appelsin (eller korn af 1 stang vanille)
- 2 blade husblas
- Yoghurtcreme:
- 1 stang vanille
- 75 g sukker
- 500 g græsk yoghurt
- 1 dl appelsinsaft
- 4 blade husblas
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Cheesecake med Rabarber:
8-12 personer.
Tænd ovnen på 180°C.
Smelt smør og honning i en gryde og tag det af varmen. Vend de knuste kiks i og pres massen ud i bunden af en form (24cm). Bag den ca. 10 minutter.
Rens og skær rabarberne i 3 cm lange stykker. Vend stykkerne sammen med sukker blandet med appelsinskal eller vanille. Bred dem ud i et ovnfast fad foret med bagepapir. Dæk dem løst med stanniol og bag dem i ovnen i 18-20 minutter - til de er møre, men ikke udkogte.
Udblød husblasen i koldt vand. Knug vandet fra og smelt den i de varme rabarber.
Flæk vanillestangen, skrab kornene ud og mos dem sammen med sukkeret. Pisk yoghurten cremet med vanillesukkeret.
Udblød husblasen i koldt vand, knug vandet af den og smelt den i appelsinsaft over svag varme. Rør lidt af yoghurten i husblasen, og rør det så tilbage i yoghurtcremen.
Fordel cremen over den bagte honningkiksebund og stil den i køleskabet til den er stivnet (ca. 1 time).
Fordel rabarberne over cremen og stil kagen tilbage i køleskabet i mindst 1 time.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.