Opskrifter » Bagværk » Kager » Gulerodkage med Cream Cheese Glasur
Gulerodkage med Cream Cheese Glasur opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave gulerodkage med cream cheese glasur:
- 75 g brun farin
- ½ dl koldpresset rapsolie
- 1 æg
- 75 g hvedemel
- ½ tsk vanillesukker
- 1 tsk bagepulver
- ½ tsk natron
- 1 tsk stødt kanel
- 10 g rosiner
- 10 hakkede hasselnødder
- 80 g fintrevet gulerod
- Glasur:
- 40 g flødeost naturel
- 50 g smør
- 70 g flormelis
- 2 tsk vanillesukker
- 5 g hakkede hasselnødder
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Gulerodkage med Cream Cheese Glasur:
Rør brun farin og olie sammen, tilsæt æg lidt efter lidt.
Si og bland hvedemel, vanillesukker, bagepulver og natron. Tilsæt melblandingen lidt efter lidt, og vend til sidst rosiner, hakkede hasselnødder og fintrevet gulerod heri.
Hæld massen i en smurt springform (ca. 16cm i diameter) og bag kagen i en forvarmet ovn ved 160°C i 45 minutter.
Rør ingredienserne til glasuren godt sammen med en dejskraber. Det er vigtigt, at smørret er tempereret.
Afkøl kagen, glasér med osteglasuren og pynt med hakkede hasselnødder.
Tip: Det er vigtigt at æg og gulerødder er tempererede for at få optimal opbagning. Dejen kan også bruges til gulerodsmuffins. Fyld da muffinsforme op og bag kagerne midt i ovnen ved 160°C i ca. 20 minutter.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.