Opskrifter » Bagværk » Kager » Kærnemælkshorn med Æbler & Kanel
Kærnemælkshorn med Æbler & Kanel opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave kærnemælkshorn med Æbler & kanel:
- 1½ dl kærnemælk
- 50 g gær
- 1 vanillestang
- 2 spsk sukker
- 125 g blødt smør
- 2 æg
- 450 g mel
- 1 knsp salt
- Fyld:
- 1 stort æble
- 2 spsk sukker
- 1 tsk kanel
- 1 dåse dulce de leche
- 1 æg
- 100 g hvid chokolade
- 1-3 spsk pynt*
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Risom
Sådan laver du Kærnemælkshorn med Æbler & Kanel:
* der kan bruges hakkede mandler, frysetørrede hindbær eller hakkede pistacienødder.
Lun kærnemælken i en gryde. Opløs gæren heri. Rør rundt.
Skrab kornene ud af vanillestangen, og bland dem med sukkeret i en skål.
Tilsæt smør og øg i skålen. Rør rundt. Tilsæt den lune mælk, derefter samt og melet (lidt ad gangen), til dejen er smidig.
Lad dejen hæve et lunt sted i 30-35 minutter.
Tænd ovnen på 185°C. Skræl æblerne, og skær dem i både. Bland sukker og kanel. Vend æblestykkerne i kanelsukkeret.
Rul den hævede dej ud til et aflangt rektangel. Skær den ud i trekantede stykker. Kom en tsk karamel på den brede ende af hver trekant. Læg et æblestykke ovenpå.
Rul dejen sammen om æbler og karamel til horn. Placér dem på en bageplade med bagepapir.
Pensl hornene med sammenpisket æg og lad dem hæve 25-30 minutter. Bag dem i ca. 14-18 minutter.
Smelt den hvide chokolade. Pynt hornene med chokolade og drys med pynt.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.