Opskrifter » Bagværk » Kager » Nem Abrikoskage
Nem Abrikoskage opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave nem abrikoskage:
- 125 g tørrede abrikoser
- 1 dåse henkogte abrikoser
- 3/4 dl sukker
- 100 g margarine
- 2 æg
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- 2½ dl hvedemel
- 1 tsk bagepulver
- 1-2 spsk mælk
- 1-2 tsk flormelis
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Nem Abrikoskage:
Skyl de tørrede abrikoser og læg dem i en gryde, dæk med vand og kog dem møre, 10-15 minutter. Lad de henkogte abrikoser dryppe af.
Rær sukker og fedtstof luftigt. Rør æggene i, ét ad gangen og tilsæt citronsaften. Varm ovnen til 225°C. Blend de kogte abrikoser til en fin puré, spæd med lidt af kogevandet. Bland puréen med æggemassen. Bland melet med bagepulver og sigt det i skiftevis med mælken.
Smør en bageform, 22-24cm i diameter, hæld dejen i og læg de halverede abrikoser på. bag 45-50 minutter til kagen slipper kanterne eller en prøvenål er tør, når den trækkes ud.
Tag kagen ud af ovnen og lad den hvile nogle minutter i formen. Tag kagen ud af formen, læg den på en rist og lad den blive helt kold. Læg kagen på et fad, sigt flormelis over og skær kagen i 12 stykker.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.