Opskrifter » Bagværk » Kager » Snickerskage
Snickerskage opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave snickerskage:
- Kagebund:
- 200 g blødt smør
- 4 dl sukker
- 3 æg
- 4 dl mel
- 1½ tsk bagepulver
- 350-400 g saltede peanuts
- Karamel:
- 1 dl fløde
- 1 dl mørk sirup
- 2 spsk kakao
- 2 tsk vanillesukker
- 50 g smør
- 2 dl sukker
- 125 g mørk chokolade
- 125 g lys chokolade
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Snickerskage:
Rør smørret sammen med sukker til det er lyst og luftigt. Tilsæt derefter et æg ad gangen - rør godt imellem hvert æg.
Bland bagepulver og mel, og rør det i.
Fordel dejen i en bradepande eller et stort ovnfast fad beklædt med bagepapir, og drys peanuts over.
Bag bunden i 15–17 minutter ved 200°C eller til du kan stikke en kødnål i midten af kagen, og den kommer op ren.
Mens kagen bages, blandes alle ingredienserne til karamelmassen i en gryde, som bringes i kog. Lad det simre i 8 minutter mens der røres rundt. Karamelmassen fordeles på den færdige kage, mens kagen endnu er varm.
Lad nu kagen køle helt af inden chokoladen smeltes over vandbad, og fordeles over hele kagen. Lad chokoladen smelte lidt inden kagen skæres ud.
Opbevar kagen i en lufttæt beholder. Kan også fryses.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.