Opskrifter » Bagværk » Kager » Snickerskage med Chokoladeganache
Snickerskage med Chokoladeganache opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave snickerskage med chokoladeganache:
- Bund:
- 200 g blødt smør
- 4 dl sukker
- 3 æg
- 4 dl mel
- 1½ tsk bagepulver
- 3 spsk peanutbutter
- 250 g saltede peanuts
- Karamel:
- 1½ dl piskefløde
- 1½ dl sirup
- 3 spsk kakao
- 3 dl sukker
- Korn af 1 vanillestang
- 75 g smør
- Chokoladeganache:
- 250 g mørk chokolade
- ½ dl piskefløde
- 25 g smør
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Snickerskage med Chokoladeganache:
Pisk det bløde smør med sukkeret til det er luftigt.
Tilsæt æggene et ad gangen, pisk godt imellem hvert. Pisk peanutbutter i.
Bland mel og bagepulver og kom det i smørblandingen.
Fordel dejen i en mellemstor bradepande beklædt med bagepapir og hæld peanuts over. Tryk dem lidt ned i dejen.
Bag kagen ved 200°C i 20-25 minutter. Den skal være præcis gennembagt.
Bland ingredienserne til karamellen sammen i en gryde og lad det småkoge 8-10 minutter. Prik bunden med en gaffel, så der laves huller hvor karamellen kan løbe ned.
Hæld karamellen over den varme bund, og lad kagen køle helt af, inden chokoladen hældes over.
Til ganachen kommes smør, fløde og hakket chokolade i en skål, der sættes i mikroovnen i 1 minut. Derefter røres der grundigt, til al chokoladen er smeltet. Hæld ganachen over den helt afkølede kage, og lad det stivne 1 times tid. Skær kagen ud, og servér.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.