Opskrifter » Bagværk » Madbrød » Sesamgrissini
Sesamgrissini opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Sesamgrissini:
Smør 2 bageplader med olie. Sigt mel og salt sammen i en stor skål og lav en fordybning i midten.
Rør gær og vand ud i en lille skål. Hæld væsken ned i melet, tilsæt olivenolie og bland til en blød dej. Vend den ud på en melet flade og ælt i 8-10 minutter, til dejen er glat og elastisk.
Rul dejen ud i et rektangel 15x20cm. pensl med olivenolie, dæk med olieret film og stil til hævning et varmt sted i 1 time eller til dobbelt størrelse.
Forvarm ovnen til 200°C. Drys sesamfrøene ud på bordet. Skær dejen i to 7,5x10 cm rektangler. Skær hvert stykke ud i 10 strimler, hver 7,5 cm lange. Stræk forsigtigt strimlerne ud til ca. 30 cm.
Rul hver grissini i sesamfrøene. Læg dem på de smurte bageplader med god afstand. Pensl med olivenolie. Stil dem til hævning et varmt sted i 10 minutter, bag dem i 15-20 minutter, og lad dem afkøle på en bagerist.
NB! Vend grissinierne en gang under bagningen, så de bliver jævnt brune.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.