Madkampen.dk » Ingredienser » Ekstra jomfruolivenolie
Opskrifter på mad med Ekstra jomfruolivenolie
Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor ekstra jomfruolivenolie indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.
-
Valnøddepesto
Kom hvidløg, parmesan, valnødder og et godt skvæt olivenolie i en foodprocessor og kør til pastakonsistens. Hæld resten af olien gennem tragten til den ønskede konsistens, mens motoren stadig kører. Striml basilikumbladene i fo...
-
Oliventapenade
Hak oliven, ansjosfileter, kapers og hvidløg i en foodprocessor. Tilsæt olivenolie lidt ad gangen, til det har en passende konsistens. Kør massen til en grov eller fin puré. Serveres til brød, rå grøntsager, hårdkogte æg e...
-
Pastasalat med Rucola
Kog pastaen efter anvisningen og dryp den af. Svits løgene klare i olien. Tilsæt salaten og vend den i olien, til den falder sammen. Krydr med salt og peber og vend salaten i den varme pasta. Servér straks....
-
Pastasalat med Mozzarella & Cherrytomater
Kog pastaen og lad den dryppe af. Rør olivenolie med vineddike, bouillon, hvidløg og krydderurter og krydr med salt og peber. Vend den varme pasta i marinaden. Skær osten i skiver og halver tomaterne. Anret pastaen på et varmt ...
-
Pesto med Basilikum
Kom basilikum, hvidløg og pinjekerner i en blender eller foodprocessor og kør kort, til delene er grofthakkede. Kør videre og tilsæt olie i en tynd stråle. Blend til en ensartet konsistens. Rør osten i til sidst. Tilsæt evt. lidt...
-
Tomatsalsa med Rucola
Skold og slå tomaterne. Klem dem fri for kerner og hak dem. Rør alle ingredienserne sammen i en skål. Smag til med salt og peber. Lad saucen trække mindst en time, før den vendes i varm eller kold pasta....
-
Pesto med Soltørrede Tomater
Kom tomater, persille, oliven, hvidløg og citronsaft i en blender eller foodprocessor og kør delene til grofthakkede. Kør videre og tilsæt olien. Blend til en ensartet konsistens. Rør osten i til sidst. Smag til med salt og peber. ...
-
Pastasalat med Spinat & Kyllingelever
Pisk dressingen sammen. Skær leveren i mindre stykker. Svits lever og løg i olien 2-3 minutter under omrøring. Krydr med salt og peber. Skyl spinaten grundigt og tør den. Kog pastaen og dryp den af. Arranger spinaten på 4 t...
-
Krydret Kartoffelsalat
Kartoflerne dampes med skræl. Imens blandes de resterende ingredienser grundigt og smages til med salt og peber. Hvis du ønsker salaten varm, blandes kartoflerne i med det samme. Hvis du ønsker den kold, sætter du både kartof...
-
Persillepesto
Rør alle ingredienserne (undtagen olien)i en foodprocessor til de er godt blandet og pureret. Hæld ca. ½ dl olie i maskinen i en tynd stråle, til alt er blandet godt. Kom pestoen i en skål og hæld resten af olien i....
-
Sesamgrissini
Smør 2 bageplader med olie. Sigt mel og salt sammen i en stor skål og lav en fordybning i midten. Rør gær og vand ud i en lille skål. Hæld væsken ned i melet, tilsæt olivenolie og bland til en blød dej. Vend den ud på en melet ...