Madkampen.dk » Ingredienser » æggehvider
Opskrifter på mad med æggehvider
Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor æggehvider indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.
-
Irish Coffee Tærte
Til 5-6 personer. Læg husblasen i blød i koldt vand. Knus kiksene og bland dem med det smeltede smør. Tryk blandingen ud i en (ca. 23cm) tærteform og bag det i ovnen ved 170°C i 5-6 minutter. Pisk æggeblommer og farin godt ti...
-
Sprøde Vafler med Piskefløde
Giver 12-14 stk. Rør mel, sukker, fløde og øl sammen til en tyk, jævn dej. Rør æggeblommerne i sammen med salt og kardemomme. Smelt smørret og rør det i dejen. Pisk hviderne sammen med 2 spsk sukker til du får en marengs. ...
-
Roulade med Marcipan & Hasselnødder
Ælt marcipanen med 50 g æggehvide. Pisk de resterende æggehvider stive. Vend forsigtigt sukkeret heri. Vend det i marcipanmassen. Smør dejen ud på et stykke bagepapir. Drys med hasselnøddeflager. Bag bunden ca. 15 minutter ved 1...
-
Nøddekage med Chokoladeovertræk
Blend nødderne. Smelt smørret og lad det afkøle. Pisk æggehviderne stive, pisk langsomt sukkeret i til en sej masse. Fold de blendede nødder og det afkølede smør i nødderne. Kom dejen i en smurt og sukkerdrysset springform....
-
Nøddemarengs (til roulade)
Pisk æggehviderne til skum og pisk derefter flormelisen i, lidt ad gangen. Bland ca. halvdelen af de hakkede nødder med majsstivelsen. Vend det i marengsmassen. Dæk en bageplade med bagepapir og bred marengsmassen ud herpå til...
-
Eton Mess med Bagte Rabarber
Til 4 personer. Tænd ovnen på 120°C (ikke varmluft). Pisk æggehviderne stive. Tilsæt sukkeret lidt efter lidt, og pisk, til sukkeret er opløst. Smør marengsmassen ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Bag marengsen i o...
-
Bikuber II
Pisk æggehvider, sukker og eddike til en stiv marengs. Alt sukkeret skal være opløst - det tager ca. 5 minutter i en røremaskine. Kom marengsen i en sprøjtepose med tyl, og sprøjt massen ud i 5-6 bikuber. Bag marengsene i ca. 75...
-
Havre a la Mande
Kom havregryn samt mælk i en gryde og tilsæt vanillepulver samt lidt salt. Blend dadler og vand til en puré. Blend det rigtig godt. Si nu dadelpuréeen over i gryden, så klumperne ikke kommer med. Tænd for varmen, og kog dette...
-
Mandelbund med Hvid Chokolade & Citronmousse
Tænd ovnen på 180°C (almindelig) varme. Pisk æggehviderne til mandelbunden stive. Tilsæt sukkeret - 1 spsk ad gangen og pisk massen til en marengs. Vend først mandelmelet og dernæst det smeltede smør i marengsen, til den er ens...
-
Fedtfattig Soft-Ice
Pisk æggehvider og sukrin let og luftigt. Blend jordbærrene, og pisk/blend dem derefter i æggemassen. Let, hurtig og fedtfattig dessert, som smager lidt a la soft-ice/guf....
-
No-Bake Citroncheesecake med Marengs
Knus kiksene fint og bland dem med smeltet smør, sukker og lakrids. Fordel kiksemassen i 10 portionsglas eller en stor skål, og pres den lidt sammen. Fordel de hakkede mandler ovenpå kiksemassen. Sæt bunden(e) i køleskabet. Pi...
-
Pavlova Lagkage med Jordbær
Pisk æggehviderne meget stive. Tilsæt halvdelen af sukkeret og pisk ca. 5 minutter. Tilsæt resten af sukkeret lidt ad gangen, mens der piskes meget. Beklæd 2 plader med bagepapir og vend forsigtigt æggemassen ud i 2 cirkler. B...
-
Jordbærislagkage med Nøddebunde
Tag bunden ud af en springform, der måler 24 cm i diameter, og tegn 3 cirkler på bagepapiret efter formen. Pisk æggehviderne næsten stive, tilsæt sukkeret og pisk det til en sej masse. Vend mel og de blendede nødder i æggehvide...
-
Dukan - Dubi-dukan Brød
Opløs gæren i sammenpisket æg. Tilsæt de øvrige ingredienser og rør det sammen. Kom dejen i en 1 liters brødform foret med bagepapir og lad det hæve i 30 minutter. Bag brødet ved 180° varmluft i ca. 35 minutter. NB! Br...
-
Bikuber I
Pisk æggehviderne næsten stive, og hæld derefter sukkeret i lidt ad gangen. Når det er blevet marengs, tilsættes citronsaft og vanillesukker. Marengsen skal være godt pisket, så bikuberne kan holde formen. Kom marengsen i en s...
-
Guldkage
Pisk margarinen hvidt med sukkeret. Rør æggeblommerne i - en ad gangen. Bland mel og bagepulver, og rør det i dejen skiftevis med vand. Fordel dejen i 2 lagkageforme. Pisk æggehviderne meget sive og tilsæt så sukkeret. Pisk t...
-
Gunvor Kage
Pisk smør, sukker og æggeblommer luftigt og tyk med en håndmixer. Bland mel og bagepulver sammen og rør det i med en ske skiftevis med kaffefløden. Hæld dejen i en lille bradepande beklædt med bagepapir. Pisk æggehviderne h...
-
Hjemmelavet Daimis
Pisk æggehviderne næsten stive, og vend sukkeret i. Pisk det til en stiv marengs, og vend så de finthakkede mandler i. Hæld marengsen i en smurt meldrysset springform, og bag den i ca. 30 minutter ved 175°C (alm. ovn). Afkøl bunden...
-
Frossen Key Lime Pie
For en springform med bagepapir. Bland ingredienserne til dejen, og tryk den fast i bunden af formen og lidt op ad siden. Bag bunden i 10 minutter ved 175°C (alm. ovn) og lad den køle af. Rør æggeblommer, sukker og limesaft sammen...
-
Færøsk Æblelagkage
Pisk æggehviderne stive, og derefter hældes sukkeret i lidt efter lidt under konstant omrøring. Smør massen ud pÃ¥ 2 bageplader i den form du ønsker og bages i 1-2 timer ved 125°C almindelig ovn (alt efter om du ønsker den helt hÃ...
-
Frozen Yoghurt
Pisk sukker, vanillesukker, mælk og æggehvider sammen. Tilsæt yoghurten og pisk det sammen. Kør enten isen på en ismaskine eller i fryseren, hvor du rører under indfrysningen. Der kan evt. tilsættes 3-400 g halvfrosne bær elle...
-
Juleskumfiduser
Hæld sukker, glukosesirup og vand i en tykbundet gryde, og lad massen koge, til den har nået 100°C. Læg husblasen i blød i rigeligt vand i 5 minutter. Hæld vandet fra, og smelt husblasen. Pisk æggehvider, flormelis og farve i e...
-
Frossen Cheesecake med Hvid Chokolade & Bær
Smelt smørret og knus kiksene. Bland det hele sammen og kom det i en springform med bagepapir. Pres det let sammen. Hak chokoladen og smelt den over vandbad. Pisk æggehviderne stive og kom sukkeret i lidt ad gangen, til de er blanke...
-
Blomkålsgratin med Skinketern
Til 4 personer. Del blomkålen i buketter, og kog dem i vand tilsat salt i ca. 4 minutter. Hæld blomkålen til afdrypning i en sigte. Skær skinken i tern. Kom mel og 1½ dl af mælken i en gryde. Pisk det til en jævning. Tilsæt...
-
Rabarberkage med Marengslåg
Tænd ovnen på 200°C Pisk smør og æg godt sammen med en håndmixer. Bland flormelis, hvedemel og bagepulver, og sigt det ned i dejen. Vend det hele godt sammen. Fordel dejen i en lille, smurt bradepande. Rens rabarberne, og ...