Opskrifter » Bagværk » Tærter » Æblepie med Gitter
Æblepie med Gitter opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Æblepie med Gitter:
Bland mel, sukker og stødt kanel i foodprocessoren. Skær fedtstoffet i tern og findel i melblandingen til en grynet masse. Tilsæt kvark, mælk og æg. Kør det sammen til en dej. Tilsæt mere mel, hvis dejen er for blød.
Del dejen i 2 lige store stykker, og stil dem tildækket i køleskabet ca. 30 minutter.
Skyl, og udkern æblerne. Skær dem i både. Læg dem i en gryde. Hæld sukker og æblejuice ved. Lad dem koge møre på svag varme under omrøring. Sæt ovnen på 200°C.
Tag dejen ud. Rul den ene del ud til en plade, ca. 23 cm i diameter ved rund form, 20x20 cm ved kvadratisk form. Beklæd formen med dejen, og forbag 10 minutter. Rul den anden del ud til en firkant, og skær den i strimler.
Hæld æblemosen i formen, og drys med kanel. Læg dejstrimlerne som et gitter over æblemosen. Bag pien i midten af ovnen 30-40 minutter. Drys flormelis over lige inden serveringen.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.