Madkampen.dk » Ingredienser » Letmælk
Opskrifter på mad med Letmælk
Her er en liste over alle de spændende opskrifter, hvor letmælk indgår i retten. Hvis du finder en ret, som ikke hører til på listen, må du meget gerne fortælle os det.
-
Viking Gryde
Til 10 portioner. Brun smørret i en gryde. Tilsæt karryen og lad den brune med til det ryger let. Tilsæt så paprika og løg. Når løgene er næsten møre, tilsættes melet. Det bages godt igennem. Tilsæt varm mælk og bag det...
-
Solbær-shake
Til 4 glas. Halvdelen af mælken piskes eller blendes med saften. Tilsæt resten af mælken og pisk igen. Serveres kold med 2 spiseskefulde vanilleis i hvert glas...
-
Hvid Chokolademousse med Kiksebund & Nddekrokant
Til 4 personer. Tænd ovnen pÃ¥ 160°C (almindelig ovn). Blend kiks, smør og kanel til en ensartet masse. Tryk massen ud i bunden af 4 serveringsglas og bag dem i ovnen i 5 minutter. Afkøl bundene. Bland brevets indhold med mÃ...
-
Skinkeboller med Krydderurter
Rør gæren ud i vandet. Rør salt og sukker ud i mælken og rør æggene i. Bland gær, æg og mel og ælt dejen 5-10 minutter. Ælt de hakkede krydderurter i dejen, og læg den i en rummelig skål og dæk med et fugtigt klæde. Lad ...
-
Muffinboller med Creme & Chokolade
12-16 stk. Lun mælken, og rør gæren ud heri. Rør æggene i. Tilsæt sukker, salt, honning og smør og rør det i sammen med halvdelen af melet. Drys resten af melet i lidt ad gangen under omrøring, og lad dejen hvile ved stuet...
-
Lækker Vanilleis
Pisk æggene sammen med sukkeret til det er en tyk æggesnaps. Tilsæt melet og saltet, og rør det godt sammen. Hæld mælken i en gryde, og varm det op så det næsten når kogepunktet. Hæld derefter den varme mælk over æggene mens ...
-
Hurtigt Brød
Bland müsli, mel, tørgær og salt sammen i en skål. Rør mælk og vand i, til det bliver til en tyk grød. Hæld dejen over i en smurt brødform og stil den i en kold ovn. Tænd ovnen på 110°C og bag brødet i 45 minutter. Skru d...
-
Grønne Æg med Skinke - Green Eggs & Ham
Blend eller pisk pesto, æg, mel og mælk sammen til en dej. Smør en pande med lidt olie. Tør overskydende olie væk med køkkenrulle og tænd op under panden på middel varme. Øs en skefuld dej (ca. 1 dl) på panden og fordel den ...
-
Små Grøntsagspier
Bland mel, grahamsmel, margarine, kvark og vand til en dej i en skål eller med køkkenmaskine. Tilsæt mere mel, hvis dejen er for blød. Lad dejen hvile tildækket i køleskabet i 30 minutter. Skræl gulerødder og kålrabi og skær de...
-
Kalkunquiche med Basilikum
Sæt ovnen på 200°C. Tryk dejen ud i en smurt tærteform. Tryk kanten godt til. Prik bunden med en gaffel. bag nederst i ovnen ca. 10 minutter, til dejen har fået lidt farve. Pisk imens mælk, æg, sennep og sort peber sammen i en ...
-
Ostescones i Muffinsforme
Varm ovnen til 175°C. Sæt risten midt i ovnen. Pensl 12 muffinsforme eller en bageplade til muffins med fedtstof eller olie. Bland de tørre ingredienser og de 2 slags ost i en foodprocessor. Tilsæt fedtstoffet i tern og kør maskinen...
-
Hurtige Kuvertbrød
Smuldr gæren ud i en skål, evt. i en foodprocessor. Varm margarine og mælk til det er fingervarmt i en gryde eller i mikroovn. Hæld det over gæren og rør til den er opløst. Tilsæt sirup og salt. Slå ægget ud i en lille skål og...
-
Honninggifler
Smelt fedtstoffet og bland med mælken, varm til 37°C. Rør gæren ud i lidt af væsken. Tilsæt salt, honning, sesamfrø og resten af væsken. Tilsæt det meste af melet (gem 1 dl til æltningen) og rør dejen kraftigt, gerne i maskine...
-
Æblepie med Gitter
Bland mel, sukker og stødt kanel i foodprocessoren. Skær fedtstoffet i tern og findel i melblandingen til en grynet masse. Tilsæt kvark, mælk og æg. Kør det sammen til en dej. Tilsæt mere mel, hvis dejen er for blød. Del dejen i ...
-
Cremet Chokoladekage
Varm ovnen til 175°C. Rør sukker og margarine (som skal have stuetemperatur)lyst og luftigt. Tilsæt æggeblomme og sirup. Rør det ensartet. Bland mel, kakao, bagepulver og salt. Sigt blandingen i æggemassen, og bland det skiftevis m...
-
Tiramisu-Tærte
Udrør husblasen i 1-1½ spsk vand, lad det trække ca. 5 minutter og varm det i vandbad til det smelter (15 sekunder i mikroovn på fuld effekt). Pisk Philadelphia, creme fraiche, sukker, mælk og appelsinjuice sammen med mixer i en stor s...
-
Glaseret Chokoladekage
Sæt ovnen på 175°C. Smør en 22 cm form med fedtstof og stil den til side. Bland mælk og eddike og lad det trække i 10 minutter. Bland æblemos, olie og æg. Bland godt og stil til side. Bland mel, sukker, vanillesukker, kakao og...
-
Pasta med Kalkunsauce
Kog pastaen, men tilsæt ikke salt. Lad pastaen løbe af i et dørslag. Pisk mælk, æg, Maizena og peber sammen i en skål. Bland det godt. Bland pasta og mælkeblandingen i en gryde og varm det op ved svag varme under omrøring til ...
-
Skinke- og Grøntsagsgratin
Skyl fennikelen og skær den i strimler. Skyl broccolien. Fjern bladene og en bid af stokken. Skær i mindre stykker. Rens og hak svampe og porre. Skær evt. fedt fra skinken og tern den. Opvarm olien på en pande. Tilsæt grøntsager...
-
Høsttærte med Salvie
Skræl squashen, flæk den og fjern kernerne. Riv den og lad den dryppe af på køkkenrulle. Skær svampene i skiver og hak løg og salvie. Steg det hele ved jævn varme i ca. 5 minutter. Lad det dryppe af og svale. Pisk æggene let sam...
-
Grønlangkål
Ryst mælk og mel til en jævning. Hæld den i en gryde. Bring den i kog ved konstant piskning. Dæmp varmen. Læg den frosne kÃ¥l i gryden. Læg lÃ¥g pÃ¥. Lad kÃ¥len tø langsomt op. Rør af og til. Kog kÃ¥len 5 minutter. Tilsæt smÃ...
-
Bananis
Start med at komme alle ingredienser i en blender, og blender det hele godt og grundigt sammen. Herefter kommer is-blandingen op i is-maskine, når du har tændt for maskinen, så den rører det hele igennem. Efter ca. 1 times tid komme...
-
Stuvede Kartofler
Pil de kogte kartofler og skær dem i mundrette bidder. Smelt fedtstoffet i en gryde og pisk melet i. Spæd med lidt mælk ad gangen under omrøring og lad saucen komme i kog. Lad den koge i 3-5 minutter. Smag til med salt og peber. L...
-
Sommerkylling
Dup kyllingestykkerne tørre. Opvarm fedtstoffet på en pande, gerne med teflonbelægning. Brun kyllingestykkerne i fedtstoffet, og lad dem efterstege, til de er helt genemstegte. Tag kødet op og hold det varmt. Pres hvidløget på pand...
-
Kylling & Spinat Lasagne
Brun kyllingefiletterne i fedtstof i 10 minutter. Drys med salt og peber. Lad filetterne svale let og skær dem i brede strimler. Skyl og striml spinaten og fjern stilkene. Læg spinaten i en gryde. Lad spinaten dampe i det vand der hænger...