Opskrifter » Bagværk » Tærter » Chokolade/Orange Tærte
Chokolade/Orange Tærte opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave chokolade/orange tærte:
- 175 g frosne butterdejsplader
- Revet skal af ½ appelsin
- Fyld og topping:
- 6 spsk 13% fløde
- 200 g vanille marshmallows
- 225 g mørk chokolade
- 4½ dl piskefløde
- 1½ dl letmælksyoghurt
- Kakao
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Chokolade/Orange Tærte:
Sæt ovnen på 200°C. Optø butterdejen og rul den ud på et melet bord til ca. 3 mm´s tykkelse.
Rul appelsinskallen ind i butterdejen. Beklæd en form 23 cm i diameter med løs bund, med butterdejen.
Prik huller i dejen med en gaffel. Læg bagepapir over dejen og tyng den ned med tørrede bønner eller lignende. Stil formen i ovnen og bag i 10 minutter. Fjern bønner og bagepapir. Bag yderligere 10 minutter, til dejen er gylden. Lad svale af.
Hæld fløde og marshmallows i en gryde. Varm forsigtigt ved svag varme under omrøring, til marshmallowsene er smeltet. Hak chokoladen groft og læg den i blandingen. Rør rundt til chokoladen er smeltet. Lad det køle af.
Pisk 2/3 af fløden stiv og vend skummet i chokoladeblandingen. Hæld massen i den forbagte tærtebund. Afkøl i 2 timer.
Pisk resten af fløden til skum og vend yoghurten i. Fordel blandingen over pien. Pudr med kakao.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.