Opskrifter » Bagværk » Tærter » Cremetærte
Cremetærte opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave cremetærte:
- Bund:
- Knap 3 dl hvedemel
- 2 spsk flormelis
- 115 g smør
- 1 spsk vand
- Fyld:
- 3 æg
- 3/4 dl flormelis
- 1½ dl piskefløde
- 1½ dl mælk
- Friskrevet muskatnød
- Flødeskum
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Cremetærte:
Sigt mel og salt ned i en stor skål. Tilsæt smør og flormelis. Gnid smørret ind i melet med fingerspidserne, til det ligner smuldret brødkrumme.
Tilsæt vand og saml det hele til en fast dej. Pak dejen ind i film og lad den hvile koldt i 30 minutter.
Rul dejen tyndt ud i en cirkel, der er lidt større end et tærtefad med løs bund på 24cm i diameter.
Beklæd tærtefadet med dejen og skær kanterne til. Prik bunden over det hele med en gaffel og stil den tilbage på køl i ca. 30 minutter.
Forvarm ovnen til 190°C. Læg et stykke bagepapir oven i og fyld op med tørrede bønner. Blindbag bunden i ovnen i 15 minutter. Løft bagepapiret med bønnerne op og bag videre i 15 minutter.
Til fyldet piskes æg, flormelis, fløde, mælk og friskrevet muskatnød sammen. Hæld cremen over den forbagte bund.
Stil tærten tilbage i ovnen og bag videre i 25-30 minutter, eller til fyldet er akkurat stivnet. Servér med flødeskum efter behag.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.