Opskrifter » Bagværk » Tærter » Lun Æbletærte
Lun Æbletærte opskrift
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Lun Æbletærte:
6 personer.
Forvarm ovnen til 180°C.
Sigt melet ned i en stor skål, kom smørret i, og gnid det ind i melet med fingerspidserne, indtil det ligner brødkrummer. Tilsæt æggeblomme og det meste af vandet, og bland til en fast dej. Tilsæt evt. mere vand. Vend dejen ud på en meldrysset overflade og saml til en kugle. Tryk den lidt flad, kom film omkring, og læg den i køleskab mindst 30 minutter.
Rul dejen ud mellem 2 lag bagepapir, indtil den kan dække bund og sider i en 20 cm rund tærteform. Læg letkrøllet bagepapir over dejen og kom bønner eller ris i. Bag i 10 minutter, fjern papir og bønner, og bag dejen endnu 5 minutter., indtil den er gylden. Lad den afkøle.
Til fyldet blandes havregryn, sukker og mel i en stor skål. Lav en fordybning i midten. Bland smør og sirup i en lille gryde og rør over svag varme, indtil smørret er smeltet. Kom det i skålen og rør, indtil alt er godt blandet.
Kom æblemosen i tærtebunden og hæld havregrynsblandingen over, glat med bagsiden af en ske. Bag kagen i 30 minutter, indtil den er gylden. Lad tærten stå i 15 minutter i formen, før den skæres ud og serveres.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.