Opskrifter » Desserter » Bær & Frugter » Fyldte Citroner
Fyldte Citroner opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave fyldte citroner:
- 4 store citroner
- 2 dl frossen vanilleis
- 2 dl frossen jordbæris
- 2 spsk flormelis
- ½ dl piskefløde
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Fyldte Citroner:
Forbered citronskålene. Skrub frugterne godt i lunkent vand. Brud en skarp lille kniv og skær et låg og en lille bid af bunden på citronerne så de kan stå. Grav frugtkødet ud. Gem 1-2 spsk rent frugtkød fra hver citron (skær hinderne fra) og skær frugtkødet i bittesmå stykker. Drys med flormelis.
Fyld skallerne med det sødede frugtkød og med isen.
Kom fyldet i lagvis til skallerne er topfyldte og lad dem stå i fryseren mindst 30 minutter før servering. Hvis de fryses så de bliver gennemhårde skal de stå fremme ca. 20 minutter før servering.
Sprøjt en lille top flødeskum ovenpå og pynt med mynteblade eller citronmelisse og revet citronskal.
Denne opskrift kan sagtens bruges til andre frugter såsom appelsiner, grape- eller limefrugter.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.