Opskrifter » Desserter » Kager » Citron-Marengstærte
Citron-Marengstærte opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave citron-marengstærte:
- 185 g mel
- 2 spsk flormelis
- 125 g koldt smør
- 3 spsk koldt vand
- Fyld & Marengs:
- 30 g Maizena
- 30 g mel
- 250 g sukker
- 1 3/4 dl citronsaft
- 3 tsk revet citronskal
- 40 g smør
- 6 delte æg
- 375 g sukker
- ½ tsk Maizena
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Citron-Marengstærte:
Til 6 personer.
Sigt mel og flormelis ned i en stor skål og gnid smørret ind i melet med fingerspidserne, indtil det ligner brødkrummer.
Tilsæt det meste af vandet og bland til en fast dej, tilsæt evt. mere vand. Vend dejen ud på en meldrysset overflade og saml til en kugle. Rul den ud mellem 2 lag bagepapir, indtil dejen kan dække en 23 cm tærteform.
Kom dejen i formen, skær kanterne til, og sæt den koldt i 20 minutter.
Forvarm ovnen til 180°C.
Kom letkrøllet bagepapir over dejen og fyld med bønner eller ris i et jævnt lag. Bag 10 minutter, fjern papir og bønner, og bag endnu 10 minutter, indtil dejen er let gylden. Lad den afkøle.
Til fyldet kommes mel og sukker i en mellemstor gryde. Pisk citronsaft og -skal i sammen med 3 3/4 dl vand. Pisk konstant over jævn varme, indtil blandingen kommer i kog og bliver tyk. Skru ned for varmen og kog endnu et minuts tid.
Pisk smør og æggeblommer i, én ad gangen. Hæld det i en skål, dæk overfladen med film og lad det køle helt af.
Til marengsen forvarmes ovnen til 220°C. Pisk æggehviderne til blødt skum med en elpisker i en lille, tør skål. Tilsæt 375 g sukker ad nogle gange, og pisk konstant, indtil marengsen er tyk og blank. Pisk den halve tsk Maizena i. Hæld det kolde fyld i den kolde dejbund, spred marengsen over og lav små toppe i den. Bag 5-10 minutter, indtil den er gylden.
Servér enten varm eller kold.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.