Opskrifter » Desserter » Kager » Cremet Chokoladekage
Cremet Chokoladekage opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave cremet chokoladekage:
- 2 dl sukker
- 70 g stuetempereret margarine
- 1 stort æg
- ½ dl lys sirup
- 4 dl hvedemel
- 1 3/4 dl kakao
- 1½ tsk bagepulver
- ½ tsk salt
- 3 dl letmælk
- 2 æggehvider
- Chokoladecreme:
- 2½ dl mager kvark
- ½ dl 18% creme fraiche
- 100 g smeltet mørk chokolade
- 3/4-1 dl kakao
- 1 spsk vanillesukker
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Cremet Chokoladekage:
Varm ovnen til 175°C. Rør sukker og margarine (som skal have stuetemperatur)lyst og luftigt. Tilsæt æggeblomme og sirup. Rør det ensartet.
Bland mel, kakao, bagepulver og salt. Sigt blandingen i æggemassen, og bland det skiftevis med mælken.
Pisk æggehviderne til fast skum, og vend det forsigtigt i dejen. Fordel dejen i 2 smurte og melede springforme, og bag 30-35 minutter, eller til kagerne er gennembagte.
Rør chokoladecremen sammen. Læg den ene kage som bund på et kagefad. Smør 1/3 af chokoladecremen på, og læg den anden kage over. Smør resten af cremen over kagen, gerne så den bliver helt dækket.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.