Opskrifter » Desserter » Kager » Hindbær Cheesecake
Hindbær Cheesecake opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave hindbær cheesecake:
- 250 g søde kiks
- 90 g smeltet smør
- Fyld:
- 12 blade husblas
- 500 g light, blødgjort flødeost
- 3/4 dl citronsaft
- 125 g sukker
- 3 1/4 dl pisket piskefløde
- 250 g frosne hindbær
- 2 spsk ekstra sukker
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Hindbær Cheesecake:
8-10 personer.
Smør en 23 cm springform let og kom bagepapir i. Knus kiksene i en foodprocessor og bland smørret i. Kom det i formen og pres blandingen på plads i bund og sider. Sæt formen i køleskab 20 minutter indtil den er stivnet.
Udblød husblasen 5 minutter i koldt vand. Vrid vandet af, og kom det i en ovnfast skål. Bring en stor gryde med ca. 4 cm vand i kog, tag den fra varmen, og sæt forsigtigt skålen med husblas ned i vandet. Rør indtil husblasen er opløst og lad den køle af.
Pisk flødeosten cremet med elpisker, tilsæt citronsaft og sukker og pisk det glat. Vend forsigtigt flødeskum og halvdelen af husblasen i.
Kør hindbær og ekstra sukker glat i foodprocessor. Kom pureen gennem en fintmasket si for at fjerne kerner. Vend resten af husblasen i hindbærblandingen. Kom skefulde af ostefyldet i formen og derimellem hindbærblandingen. Rør de 2 blandinger let sammen med spidsen af en kniv. Sæt kagen i køleskab 4 timer, indtil den er fast. Kan pyntes med flødeskum og friske hindbær.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.