Opskrifter » Desserter » Kager » Letbagt Chokoladekage
Letbagt Chokoladekage opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave letbagt chokoladekage:
- 175 g piskefløde
- 20 g glucose
- 175 g mørk chokolade
- 30 g usaltet smør
- 360 g mørk chokolade
- 160 g usaltet smør
- 20 g sukker
- 140 g pasteuriserede æggeblommer
- 130 g hvedemel
- 130 g fint mandelmel
- 3 g bagepulver
- 300 g pasteuriserede æggehvider
- 200 g sukker
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Letbagt Chokoladekage:
Den flydende chokolade ganache inden i kagen:
Fløde og glukose koges op.
Chokolade (175g) og smør (30g) smeltes og det hele vendes sammen. Hældes i form og afkøles til næste dag.
Letbagt chokoladekage:
Chokoladen og smørret smeltes og vendes med de piskede blommer og sukker.
Chokolademassen vendes med mel, mandelmel og bagepulver.
Æggehvider og sukker piskes til marengs konsistens og det hele vendes forsigtigt sammen.
Ringforme a 5 cm i diameter og 5 cm høje, smøres med smør og fores med bagepapir og smøres igen.
Stilles på bageplade med bagepapir og chokolademassen sprøjtes ned i ringformen ca. 2 cm.
En teske af den køleskabskolde ganache lægges i midten og der lukkes med chokolade massen.
Bages i en forvarmet oven på 180°C i 12 minutter. Tages ud af ovnen og ringformen fjernes.
Set i "Til Middag Hos Linda Andrews"
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.