Opskrifter » Desserter » Kager » Lun Chokoladefondant
Lun Chokoladefondant opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave lun chokoladefondant:
- 100 g mørk chokolade
- 100g blødt smør
- 50 g sukker
- 40 g hvedemel
- 100 g pasteuriserede æggeblommer
- 50 g pasteuriserede æggehvider
- Flormelis
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Lun Chokoladefondant:
Hak chokoladen fint og smelt den sammen med smør og sukker i en skål over vandbad. Det skal kun lige netop smelte, og det må ikke blive for varmt.
Sigt melet ned i chokoladeblandingen og rør godt. Tilsæt æggeblommer og æggehvider og rør godt.
Smør muffinsforme grundigt med bagespray eller smagsneutral olie. Kom dejen i en sprøjtepose eller kande, og fyld de smurte forme 3/4 op.
Opbevar fondanterne tildækket i fryseren, til de skal bages. Bag dem endelig først lige inden de skal serveres. Bag gerne en prøve for at ramme den præcise bagetid.
Bag kagerne i en 200°C (ikke varmluft) varm ovn i 7-10 minutter. Bemærk, at midten skal være ubagt. Lad dem køle af 1 minut inden de tages ud af formene.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.