Opskrifter » Desserter » Kager » No-Bake Citroncheesecake med Marengs
No-Bake Citroncheesecake med Marengs opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave no-bake citroncheesecake med marengs:
- Kiksebund:
- 280 g Digestive kiks
- 125 g smeltet smør
- 2½ spsk sukker
- 1½ tsk lakridspulver
- 1 håndfuld hakkede mandler
- Fyld:
- Ca. 2 dl lemoncurd
- 550 g flødeost naturel
- 4 dl piskefløde
- 170 g flormelis
- Skallen af 1 stor citron
- 1½ spsk citronsaft
- 2 tsk vanillesukker
- Evt. lidt gul frugtfarve
- Marengs:
- 3 æggehvider
- 150 g sukker
- ½ dl vand
- Pynt:
- Lidt hakkede mandler
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du No-Bake Citroncheesecake med Marengs:
Knus kiksene fint og bland dem med smeltet smør, sukker og lakrids.
Fordel kiksemassen i 10 portionsglas eller en stor skål, og pres den lidt sammen.
Fordel de hakkede mandler ovenpå kiksemassen. Sæt bunden(e) i køleskabet.
Pisk fløden stiv, og sæt den til side.
Pisk flødeosten sammen med flormelis, citronskal, citronsaft og vanillesukker. Vend lemoncurd i og til sidst fløde og evt. frugtfarve.
Fordel fyldet ligeligt i glassene eller i skålen. Stil desserten i køleskabet igen, og lad den trække i 4 timer, men gerne natten over.
Hæld sukker og vand i en lille gryde og kog det op til 117°C.
Pisk æggehviderne stive. Hæld den varme sirup i æggehviderne imens der piskes kraftigt.
Pisk til marengsen har fået stuetemperatur - 8-10 minutter. Kom marengsen i en sprøjtepose, og sprøjt toppe af marengs på cheesecaken. Hvis du har en gasbrænder, kan du brænde marengsen lidt.
Pynt evt. med lidt hakkede mandler, og servér.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.