Opskrifter » Desserter » Kager » Sachertærte
Sachertærte opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave sachertærte:
- 130 g margarine
- 80 g flormelis
- 6 æggeblommer
- 130 g bitter chokolade
- 6 æggehvider
- 110 g sukker
- 125 g hvedemel
- Rasp
- Glasur:
- ½ dl vand
- 90 g sukker
- 125 g overtrækschokolade
- Fyld:
- 2 dl abrikosmarmelade
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Sachertærte:
Rør margarine og flormelis hvidt og skummende. Tilsæt æggeblommerne én ad gangen.
Hak chokoladen groft og smelt den over vandbad. Rør chokoladen i dejen.
Pisk æggehviderne helt stive og vend sukkeret i. Kom hviderne i chokoladedejen med nogle få dybe tag. Tilsæt melet.
Pensl en springform med fedtstof og drys med rasp. Hæld dejen i og bag kagen ca. 50 minutter ved 175°C. Lad den køle af.
Kog en sukkerlage af vand og sukker. Smelt chokoladen over vandbad og rør den i sukkerlagen. Lad den køle let af.
Tag kagen ud af formen og del den i 2 bunde. Læg dem sammen med marmeladen. Smør glasuren over kagen med en bredbladet kniv. Sæt den koldt til glasuren stivner.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.