Opskrifter » Desserter » Fromager & Mousse » Chokolade-Rom Mousse
Chokolade-Rom Mousse opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave chokolade-rom mousse:
- 250 g hakket, god mørk chokolade
- 3 pasteuriserede æg
- 60 g sukker
- 2 tsk mørk rom
- 2½ dl letpisket piskefløde
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Chokolade-Rom Mousse:
Til 4 personer.
Kom chokoladen i en ildfast skål. Fyld en gryde halvt op med vand og bring den i kog. Tag den fra varmen og sæt skålen over gryden, uden at lade den komme i berøring med vandet. Rør nogle gange, indtil chokoladen er smeltet. Lad den afkøle.
Pisk æg og sukker med elpisker i en lille skål ca. 5 minutter, indtil blandingen er tyk, lysegul og fyldig.
Kom blandingen i en stor skål og vend den smeltede chokolade og rom i, og lad det afkøle, og vend så flødeskummet i, så det akkurat er blandet.
Fordel moussen i 4 forme eller glas og sæt den i køleskab 2 timer, eller indtil den er stivnet.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.