Opskrifter » Desserter » Is » Daim Islagkage med Jordbærsirup
Daim Islagkage med Jordbærsirup opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave daim islagkage med jordbærsirup:
- Bund:
- 5 æggehvider
- 250 g sukker
- 100 g hakkede, usmuttede mandler
- 100 g hasselnødder
- 50 g chokolade
- Is:
- 5 æggeblommer
- 5 spsk sukker
- ½ liter piskefløde
- 7 enkelt Daim
- Jordbærsirup:
- 100 g jordbær
- 30 g sukker
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Daim Islagkage med Jordbærsirup:
Pisk æggehviderne stive, vend sukkeret i og pisk det hele stift. Til sidst vendes hakkede mandler, nødder og chokolade i.
Fordel bunden i 2 små eller 1 stor springform og bag den i ca. 30 minutter ved 175°C. Afkøl bunden helt.
Kom jordbærrene og sukkeret i en gryde og kog det igennem et par minutter. Blend det herefter og lad det så køle helt af.
Pisk æggeblommer og sukker til det er lyst og luftigt. Pisk fløden til skum og vend den i æggemassen sammen med hakket Daim.
Fordel isen over den afkølede bund. Lav et ternet mønster med jordbærsiruppen, og træk derefter en gaffel eller et grillspyd igennem et par gange for at lave et flot mønster. Sæt isen i fryseren i minimum 4 timer. Pynt med lidt hakket Daim.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.