Opskrifter » Desserter » Is » Jordbærislagkage med Nøddebunde
Jordbærislagkage med Nøddebunde opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave jordbærislagkage med nøddebunde:
- Nøddebunde:
- 4 æggehvider
- 125 g sukker
- 15 g hvedemel
- 125 g finthakkede hasselnødder
- Fyld:
- 350 g jordbær
- 100 g sukker
- 1 vanillestang
- 5 dl piskefløde
- Pynt:
- 50 g hvid chokolade
- 50 g skiveskåret jordbær
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Jordbærislagkage med Nøddebunde:
Tag bunden ud af en springform, der måler 24 cm i diameter, og tegn 3 cirkler på bagepapiret efter formen.
Pisk æggehviderne næsten stive, tilsæt sukkeret og pisk det til en sej masse.
Vend mel og de blendede nødder i æggehviderne. Fordel dejen i de 3 cirkler, og sørg for at holde den indenfor cirklerne.
Bag bundene i ovnen på 185°C i 30-35 minutter eller til de er gyldne. Tag bundene ud og lad dem køle af.
Mos jordbærrene i en skål med en gaffel.
Pisk æggeblommer og sukker til en lys æggesnaps. Flæk vanillestangen, skrab kornene ud og rør dem sammen med æggesnapsen.
Pisk fløden stiv og vend den sammen med æggemassen, og vend så jordbærrene heri.
Læg en bund i springformen, og fordel et pænt lag jordbærfyld ovenpå. Læg så en ny bund på, og kom igen fyld på. Afslut med den sidste bund på toppen. Dæk kagen med film og frys den i mindst 8 timer.
Tag islagkagen ud af fryseren ½ time før den skal serveres. Tag den ud af formen.
Smelt chokoladen over et vandbad. Dyp en gaffel i chokoladen og dryp den over toppen af kagen, så der dannes streger. Pynt med skiveskårede jordbær i kanten.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.