Opskrifter » Desserter » Marengs » Marengslagkage
Marengslagkage opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave marengslagkage:
- 3 æggeblommer
- 50 g sukker
- 50 g margarine
- 75 g mel
- 2 tsk bagepulver
- 3 spsk mælk
- Lidt margarine
- 3 æggehvider
- 200 g sukker
- Pynt og fyld:
- 50 g hakkede hasselnødder
- 1 glas abrikosmarmelade
- 2½ dl piskefløde
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Marengslagkage:
Æggeblommerne piskes hvide og luftige med sukkeret, hvorefter den bløde margarine røres i blandingen.
De øvrige ingredienser røres i dejen, og den fordeles i 2 smurte lagkage- eller springforme.
Hviderne piskes stive og seje med sukkeret og bredes ud over det første lag dej. Overfladen drysses med hakkede nødder, og kagerne bages ved 175°C i ca. 30 minutter.
Kagerne køles helt af og lægges sammen med flødeskum og marmelade.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.