Opskrifter » Forretter » Fisk & Skaldyr » Asparges & Jomfruhummer Salat
Asparges & Jomfruhummer Salat opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave asparges & jomfruhummer salat:
- 200 g pillede jomfruhummerhaler
- 500 g friske grønne asparges
- 1 moden avocado
- 2 spsk friskpresset citronsaft
- 1 bøftomat
- 2 forårsløg
- 3 spsk hvidvinseddike
- 1 tsk usødet sennep
- 1 spsk soya
- 2 spsk olie
- Salt
- Peber
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Asparges & Jomfruhummer Salat:
Bræk den nederste træede del af aspargesene. Skær toppene af. Del stilkene i 3 cm store stykker.
Bring saltet vand i kog i en gryde, læg aspargesstilkene i. Læg knopperne i efter 2 minutter. Lad dem koge yderligere 2 minutter.
Hæld aspargesene op i et dørslag og spul dem med koldt vand, så de beholder den grønne farve. Lad dem dryppe af og blive kolde.
Del avocadoen på langs og tag frugtkødet ud af skallen. Skær avocadoen i små tern. Læg dem i en skål og pres citonsaft over.
Skold og flå tomaten. Fjern kernerne og skær tomaten i små tern. Snit forårsløget fint, og bland alle grøntsagerne med avocadoen.
Rør dressingen (eddike, sennep, soya, olie, salt, peber) og hæld den over salaten. Gem ca. 2 spsk. Lad salaten trække lidt. Fordel salaten på tallerkener og læg de rensede jomfruhummerhaler øverst. Stænk resten af dressingen over hver portion.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.