Opskrifter » Forretter » Fisk & Skaldyr » Fiskelagkage
Fiskelagkage opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave fiskelagkage:
- 50 g bulgur
- 500 g groft sandwichbrød
- 400 g skyr
- 1 dåse tun i vand
- ½ bundt dild
- 1 citron
- 1 tsk salt
- 2 stængler bladselleri
- 2 forårsløg
- ½ peberfrugt
- 300 g rejer
- 240 g æg
- 75 g kaviar
- 250 g frosne ærter
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Fiskelagkage:
Kog bulguren efter anvisning på pakken (ca. 20 minutter).
Optø rejerne og ærterne.
Kog æggene i 9 minutter.
Tag 100 g rejer og 50 g ærter fra. Hak de resterende rejer groft, og findel tunen.
Pil æggene og skær dem ud med æggedeleren - tag nogle af de midterste stykker fra til pynt. Skær de resterende æg ud i små stykker.
Skær skorperne af brødet, og læg det halve af brødet tæt sammen på et fad, så det danner et rektangel.
Kom 300 g skyr en en skål sammen med den afkølede bulgur, 200 g groftskårne rejer, tun, hakkede æg, 200 g ærter, finthakket bladselleri og en anelse salt. Bland forsigtigt det hele godt sammen.
Fordel massen over brødbunden, og læg det sidste brød på som låg.
Smør den resterende skyr ud over lagkagen. Pynt i siderne med æggeskiverne, pynt toppen med rejer, kaviar og dild. Anret citronskiver udenom lagkagen.
Stil lagkagen koldt et par timer inden servering. Pynt med ringe af peberfrugt, stykker af forårsløg, cherrytomater, kaviar eller andet.
Serveres med flutes og en hjemmerørt dressing (evt skyr med en anelse tomatpure, paprika, sød chili og salt).