Opskrifter » Forretter » Fisk & Skaldyr » Gravad Laks
Gravad Laks opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave gravad laks:
- 1 kg laksefilet
- 2½ spsk salt
- 2½ spsk sukker
- 1 tsk peber
- 1-2 bundter dild
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Gravad Laks:
Rens fisken omhyggeligt og gå den efter for ben, fjern dem eventuelt med pincet.
Del fileten tværs over i to.
Bland salt, sukker og peber og drys det på kødsiderne af laksen. Klip dilden og drys den på kødsiderne af laksen.
Læg laksen sammen i et fad med den tykke kødside mod den tynde kødside. Dæk til med folie.
Stil fisken i køleskab 2 døgn. Vend fisken efter 1 døgn og hæld eventuel lage fra.
Skær fisken i tynde skiver på skrå ned mod skindsiden. Start fra den tykke ende.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.