Opskrifter » Forretter » Fisk & Skaldyr » Laksemousse af Fersk Laks
Laksemousse af Fersk Laks opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave laksemousse af fersk laks:
- 250 g laks
- ½ spsk olie
- 1 spsk citronsaft
- 1 knsp ingefær
- Salt
- Peber
- Mousse:
- 5 spsk skyr
- 3 spsk mayonnaise
- 1 revet rødløg
- 1 tsk citronsaft
- 5 blade husblas
- Salt
- Peber
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Laksemousse af Fersk Laks:
Læg laksen på et stykke sølvpapir med skindsiden nedad.
Hæld olie og citronsaft over og krydr en smule.
Luk sølvpapiret sammen til en lille pakke og bag laksen i en forvarmet ovn ved 180°C i ca. 15 minutter.
Når fisken er fædig, åbnes sølvpapirspakken og skindet bliver siddende på sølvpapiret. Pluk kødet i stykker, og lad det køle ned.
Sæt husblasen i blød i en skål koldt vand.
Riv løget og hæld det i en skål sammen med citronsaft, mayonnaise og skyr. og rør det hele godt.
Tilsæt laksen og smag til med salt og peber.
Tag husblasen op af skålen, og knug den fri for vand. Smelt den over vandbad. Når husblasen er helt smeltet, hældes den i laksemoussen i en tynd stråle under konstant omrøring (du skal ikke skrabe siderne af skålen - hvis det ikke kommer ud af sig selv, så lad det sidde).
Hæld moussen i de ønskede forme/skåle og sæt den på køl natten over. Serveres på en bund af salat med diverse pynt (agurk, tomat, citron, rejer, æg, avokado mm).
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.