Opskrifter » Hovedretter » Fisk & Skaldyr » Pocheret Laks med Dildsauce
Pocheret Laks med Dildsauce opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave pocheret laks med dildsauce:
- 4 laksefiletter
- 1 skalotteløg
- 2 bundter dild
- 2 dl fiskefond
- 1 tsk fennikel
- 3 spsk tør vermouth
- 2½ dl 13% fløde
- 1 spsk citronsaft
- Salt
- Peber
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Pocheret Laks med Dildsauce:
Skyl laksen forsigtigt i koldt vand og dup den tør med køkkenrulle. Pil skalotteløget og hak det fint. Skyl dilden. Dup den tør og hak bladene groft og stilkene fint.
Hæld fiskefond, løg og fennikel over i en sautépande og bring det i kog. Læg laksebøfferne i og lad dem simre ved svag varme i ca. 15 minutter. Tag dem forsigtigt op af gryden og læg dem på et varmt serveringsfad. Hæld lidt væde over og dæk med folie. Hold fisken varm i ovnen.
Si fiskevæden gennem en si over i en gryde. Tilsæt vermouth og lad bouillonen koge kraftigt under piskning, til den er tyk som sirup. Tilsæt derefter fløden lidt ad gangen og lad saucen koge, til den er cremet. Tilsæt dild og citronsaft og rør rundt. Smag til med salt og peber. Hold dildsaucen varm ved svag varme.
Anret laksefiletterne på varme tallerkener og hæld saucen over. Servér med nye kartofler
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.