Opskrifter » Hovedretter » Fisk & Skaldyr » Thairet med Fisk
Thairet med Fisk opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave thairet med fisk:
- 5-6 dl kokosmælk
- 1 hakket løg
- 2 dåser hakkede tomater
- 2 tomater
- 1-2 små dåser tomatpuré
- En god klump ingefær
- 2-3 finsnittede røde chili
- 2 fed pressede hvidløg
- 2 fed finthakkede hvidløg
- Madras karry
- 1-2 citroner
- 2 bundter koriander
- Fiskesovs
- Sukker
- 1 grøntsagsbouillonterning
- 4 dl parboiled ris
- Hvid fisk torsk, rødspætte, pangasius, sej el.lign.
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Thairet med Fisk:
Skær løg og tomater i tern.
Pres de 2 fed hvidløg, og skær de andre 2 i fine skiver.
Riv halvdelen af ingefæren på den fine side af rivejernet, skær den anden halvdel i fine skiver.
Skær det ene bundt koriander groft, pluk det andet.
Skær chilien i fine skiver.
Skær citronerne over, og pres saften ud af dem.
Brug en wok - hæld karry i, så det dækker bunden. Svits det i en god sjat olivenolie.
Put løg, hvidløg, ingefær og chili i og lad det stege et par minutter. Vend rundt ind imellem.
Tilsæt kokosmælk, tomatpuré, hakkede tomater, citronsaft og grøntsagsbouillonen.
Tilsæt en god håndfuld koriander og 1-2 tsk sukker.
Smag til med fiskesovs (der skal en del i), hvidløg, ingefær og chili. Brug fiskesovs istedet for salt.
Når du har den ønskede smag, skrues ned for blusset, fiskene tilsættes og risene sættes over. Lad fisken koge færdig, og pynt med fintsnittet chili og koriander.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.