Opskrifter » Hovedretter » Grøntsager » Fennikelgratin med Skinke
Fennikelgratin med Skinke opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave fennikelgratin med skinke:
- 700 g fennikel
- 100 g kogt skinke
- 1 løg
- 2 tomater
- 50 g margarine
- 3 spsk hvedemel
- 1 dl creme fraiche
- 2½ dl revet ost
- 1 tsk Herbes de Provence
- ½-1 tsk salt
- 1/4 tsk peber
- Til garnering: krydderurter
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Fennikelgratin med Skinke:
Rens, skyl og blanchér fennikelen i letsaltet vand, ca. 3 minutter. Tag fennikelen op, lad den dryppe af og svale af.
Mål 5 dl af kogevandet op. Del fennikelen i 8 dele, fjern den grove stok. Smør et gratinfad med let smeltet eller flydende fedtstof. Læg fennikelen i fadet. Varm ovnen til 200°C.
Skær evt. fedt af skinken og skær den i strimler. Pil løget og hak det fint. Skold, flå og tern tomaterne.
Smelt fedtstoffet og svits løg og skinke. Drys melet over og brun det let. Spæd under omrøring med fennikelvæden til en glat sauce.
Tilsæt tomat, creme fraiche og halvdelen af osten. Smag til med krydderurter, salt og peber. Hæld saucen over fennikelen og drys resten afosten over. Gratinér i ovnen ca. 30 minutter eller til gratinen er gylden. Garnér med friske krydderurter
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.