Opskrifter » Hovedretter » Grøntsager » SpidskÃ¥lsflan med Bacon
Spidskålsflan med Bacon opskrift
Ingredienser
Du skal bruge disse ingredienser for at lave spidskålsflan med bacon:
- Ca. 1 kg spidskål
- 2-3 forårsløg
- 100 g god, skiveskåret bacon
- 5 æg
- 1½ dl creme fraiche
- 1 spsk friskhakket basilikum
- 75-100 g cheddarost
- Salat
- Friskkværnet peber
- Muskatnød
- Tilbehør: Groft brød
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Spidskålsflan med Bacon:
4-5 personer.
Snit kålen fint, og skær løgene i tynde skiver.
Blanchér grøntsagerne 2 minutter i kogende, letsaltet vand. Lad kål og løg dryppe af i en sigte.
Klip baconen i strimler, og rist dem sprøde på en pande. Lad dem dryppe af på fedtsugende papir.
Bland kål, løg og bacon i et smurt ovnfast fad og krydr med lidt salt og peber.
Pisk æggene med creme fraiche og basilikum og hæld det over. Skær osten i så tynde skiver som muligt, og læg skiverne ovenpå.
Sæt fadet i ovnen i 20-25 minutter ved 200°C til overfladen er gylden. Servér med groft brød.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.