Opskrifter » Hovedretter » Kylling » Coq au Vin
Coq au Vin opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave coq au vin:
- 100 g røget flæsk
- 4 skalotteløg
- 1 stor kylling
- Salt
- Peber
- 2 spsk hvedemel
- 4 spsk olie
- 1 spsk tomatpuré
- 1 laurbærblad
- 2 spsk frisk hakket timian
- 2 spsk frisk hakket rosmarin
- 1 spsk cognac
- 5 dl rødvin
- 300 g champignon
- Friskpresset citronsaft
- 1 spsk margarine
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Coq au Vin:
Fjern svær eller fedt fra flæsket og skær det i strimler. Pil skalotteløgene og skær dem i både.
Del kyllingen i 8 dele. Krydr med salt og peber. Drys melet over.
Opvarm 1 spsk olie i en gryde. Læg flæsk og skalotteløg i og brun ca. 3 minutter. Tag det op og læg det til side.
Opvarm 2 spsk olie og brun kødet til det er sprødt. Læg flæsk og skalotteløg i. Tilsæt tomatpuré, laurbærblad, timian og rosmarin.
Tilsæt cognac og rødvin og bring det i kog. Lad retten simre under låg ved svag varme i ca. 50 minutter.
Rens og skiv champignonerne og dryp dem med citronsaft. Opvarm resten af oliven på en pande og brun svampene. Drys med salt og peber.
Tag kødet op af gryden. Pisk fedtstoffet i saucen. Læg kødet og de brunede svampe i.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.