Opskrifter » Hovedretter » Kylling » Kylling i Mælk
Kylling i Mælk opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave kylling i mælk:
- 1 hel kylling (ca. 1500g)
- Havsalt
- Friskkværnet peber
- Olivenolie
- Smør
- 2 kanelstænger
- 1 god håndfuld friske salvieblade
- Revet skal af 2 citroner
- 10 upillede fed hvidløg
- 6 dl sødmælk
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Risom
Sådan laver du Kylling i Mælk:
Forvarm ovnen til 180°C og find en tætsluttende ovnfast gryde.
Skyl kyllingen under koldt rindende vand og dup den tør med en køkkenrulle.
Krydr kyllingen med salt og peber og steg den i olivenolie og smør i gryden på blusset, indtil den er gylden på alle sider. Det tager cirka 15 minutter.
Tag kyllingen op, læg den på en tallerken og kassér stegefedtet. Læg kyllingen tilbage i gryden med de øvrige ingredienser, sæt låg på gryden og steg den i ovnen i 45 minutter.
Tag låget af, og giv den yderligere 20 minutter uden låg. Drys kyllingen med stegesaften ind imellem. Citronsaften vil få mælken til at skille.
Servér med buttermilk bisquits, brød eller kartoffelmos samt dampet spinat eller en grøn salat.
De bagte hvidløg trykkes ud af skallen og spises til.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.