Opskrifter » Hovedretter » Kylling » Kylling med Ferskner & Karry
Kylling med Ferskner & Karry opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave kylling med ferskner & karry:
- 4 kyllingebrystfileter
- 1 stor dåse ferskner
- 1 rød peberfrugt
- Salt
- Peber
- Karrysovs:
- 25 g smør eller margarine
- 25 g hvedemel
- 1 løg
- 1 godt tsk karry
- 1 god tsk sambal oelek (eller anden form for chili)
- 5 dl vand (tilsat lidt bouillon)
- Tilbehør:
- Ris
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Risom
SÃ¥dan laver du Kylling med Ferskner & Karry:
Find et ildfast fad.
Skær fersknerne i både (4 pr. halve fersken), og beklæd bunden af fadet med disse, drys med salt og peber.
Varm olie op i en pande, og brun kyllingebrysterne lidt i det, og læg dem så oven på fersknerne. Krydr også disse med salt og peber. Skær den peberfrugten i ringe, og fordel dem over kylling og ferskner.
Sovsen:
Start med at lave en smørbolle ved med fingrene at ælte smør og mel sammen. Varm noget olie i en gryde, og svits finthakket løg. Når disse er klare, tilsættes karry og chili og der svitses lidt igen. Tilsæt vand og lad det koge op.
Tilsæt nu lidt efter lidt smørbollen, til konsistensen er sovset, men ikke alt for tyk, den skal jo også kunne stå i ovnen en rum tid uden at størkne helt. Smag til med salt.
Sovsen hældes ud i fadet der sættes i en forvarmet ovn ved 225°C i ca. 30 minutter (afhængig af hvor godt man har brunet sin kylling)
Imens kan man koge nogle ris til.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.