Opskrifter » Hovedretter » Risretter » Cheddar Risotto
Cheddar Risotto opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave cheddar risotto:
- 1 spsk smør
- 1 spsk olie
- 2 tykke fintsnittede forårsløg
- 300 g risottoris
- 1½ dl hvidvin
- ½ tsk dijonsennep
- 1 liter varm grøntsagsfond
- 125 g cheddar
- 2 spsk friskklippet purløg
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
SÃ¥dan laver du Cheddar Risotto:
Smelt olie og smør i en mellemstor gryde og sautér forårsløgene ved middel varme, til de bliver bløde.
Tilsæt risottoris og rør rundt 1 minut. Skru op for varmen og hæld hvidvin og sennep ved. Rør rundt, indtil risene har suget vinen til sig.
Øs en skefuld varm fond på og rør rundt, til fonden er absorberet, inden du hælder den næste skefuld på. Fortsæt indtil risene er kogt ´al dente´. Det tager ca. 18 minutter. Vend herefter ost i risene.
Tag gryden af varmen, mens du stadig rører rundt, og fordel risottoen på varme tallerkener. Drys med hakket purløg.
Til 2 personer som hovedret, eller til 4 som forret.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.