Opskrifter » Hovedretter » Risretter » Risret med Grøntsager
Risret med Grøntsager opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave risret med grøntsager:
- 3 dl råris
- 7½ dl grøntsagsbouillon
- 2 spsk olivenolie
- 1 løg
- 1 fed hvidløg
- 1 bøftomat
- 1 lille zucchini
- 200 g spinat
- 1 bundt frisk basilikum
- 2 spsk pinjekerner
- 1 dl revet parmesanost
- Til pynt parmesanost
- Salt
- Peber
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Risret med Grøntsager:
Opvarm 1 spsk olie i en stor gryde. Kom risene i og steg dem ca. 1 minut. Hæld grøntsagsbouillonen ved, læg låg på og lad det simre ved svag varme i 35 minutter.
Pil og hak løg og hvidløg. Varm 1 spsk olie på en pande og steg løgene ved jævn varme i 3 minutter.
Hak tomat og zucchini. Kom det på panden, drys med lidt salt og lad det stege sammen med løgene i yderligere 7 minutter.
Hak spinat, basilikum og pinjekerner og steg det sammen med grøntsagerne under omrøring ca. 5 minutter.
Rør grøntsagsblandingen i risene, når de mangler 5 minutter af kogetiden og lad det koge med tiden ud. Tag gryden fra varmen og rør parmesanen i. Smag til med salt og peber.
Anret på tallerkner og pynt med høvlet parmesanost og basilikum.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.