Opskrifter » Hovedretter » Svinekød » Baconruller pÃ¥ Porre-Kartoffelbund
Baconruller på Porre-Kartoffelbund opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave baconruller på porre-kartoffelbund:
- 1 portion frikadellefars
- 1 pakke baconskiver
- Ca. 1 kg kartofler
- 1 stor porre
- 1 spsk olie
- 3-4 dl madlavningsfløde (eller piskefløde)
- Salt
- Peber
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Risom
Sådan laver du Baconruller på Porre-Kartoffelbund:
Til 4 personer.
Rør en frikadellefars sammen.
Halvér baconskiverne på midten, og læg 2 halve skiver bacon side om side, så de danner en firkant.
Tag ca. 1/8 af farsen og form det til et lille aflangt farsbrød. Læg farsen på baconstykkerne, fold baconstykkerne op omkring farsen, og læg derefter rullen med sammenføjningen nedad. Fortsæt til alt bacon og alt fars er brugt op.
Skræl kartoflerne og skær dem i tynde skiver. Kom dem i et stort ildfast fad. Skyl porren og skær den i tynde ringe. Sautér porren i lidt olie på en varm pande i et par minutter, så de mister lidt af vandet, og falder sammen.
Hæld herefter porrestykkerne i fadet sammen med kartoflerne. Drys med salt og peber og hæld fløde ved.
Læg baconrullerne på toppen og sæt fadet i ovnen ved 200°C i 1 time eller til baconrullerne er færdige og kartoflerne møre og gyldne.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.