Opskrifter » Hovedretter » Svinekød » Enebærgryde med Bagt Kartoffelmos
Enebærgryde med Bagt Kartoffelmos opskrift
Du skal bruge disse ingredienser for at lave enebærgryde med bagt kartoffelmos:
- 1 kg mørt svinekød
- 50 g smør
- 6 enebær
- ½ tsk tørret rosmarin
- 1/4 liter piskefløde
- 2 dl 38% creme fraiche
- 1 tsk groft salt
- Friskkværnet peber
- Kulør
- evt. jævning
- Bagt kartoffelmos:
- 750 g kartofler
- 50 g smør
- ½ dl piskefløde
- 2 mellem æg
- 50 g hasselnødder
- 1 tsk groft salt
- Friskkværnet peber
- 600 g kogt broccoli
Opskrift indsendt af Anne Nørgaard Kristensen
Sådan laver du Enebærgryde med Bagt Kartoffelmos:
Skær svinekødet i tynde strimler. Lad smørret gyldne i en tykbundet gryde. Del kødet i 2 portioner og brun hver portion for sig. Læg alt kødet tilbage i gryden.
Knus enebær og rosmarin og tilsæt det til kødet. Kom piskefløde, creme fraiche, salt og peber i, og lad retten koge ved svag varme under låg ca. 1 time. Smag til og tilsæt kulør. Retten kan evt. jævnes.
Skræl kartoflerne og skær dem i mindre stykker. Kog dem godt møre ca. 20 minutter. Hæld vandet fra kartoflerne og damp dem tørre. Mos kartoflerne og rør smør og piskefløde i. Pisk æggeblommerne i en ad gangen. Pisk mosen godt igennem. Tilsæt hasselnødder og smag til med salt og peber. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i kartoffelmosen. Hæld den i 4-6 smurte portionsforme og bag dem midt i ovnen ca. 25 minutter ved 25°C. Server straks
Tips! Kartoffelmosen kan også bages i en smurt souffleform. Bagetid ca. 35 minutter ved 200°C. Enebærgryde og bagt kartoffelmos kan forberedes nogle timer i forvejen og være klar til opvarmning og bagning.
Hvis du har lavet denne opskrift, så tag et billed af den færdige ret og send det til os, og få det vist her.